A finalidade destas actividades e concienciar aos alumnos coa idea de que saber máis dunha lingua, nos axuda a aprender outras linguas.
E por outra banda, coñecer os costumes e a cultura dun país facilítanos a aprendizaxe da lingua.
|
Descritores a traballar Ser capaz de pedir axuda e información sobre as tarefas a realizar. Ser capaz de escribir un texto breve con pasos claros e sinxelos dando información precisa para elaborar unha receita. |
Destrezas
Comprensión e expresión escrita
|
Obxectivos
- Tomar conciencia de que na aula están presentes varias linguas maternas.
-
Entender instrucións para levar a cabo unha
tarefa na lingua que se esta a aprender ( Español para estranxeiros)
-
Elaboración dun receitario
internacional na lingua materna e na
segunda lingua.
-
Transmitir coñecementos da lingua materna á
lingua que se está a aprender.
-
Fomentar unha actitude positiva cara a
lingua e a cultura doutros países.
|
Español para Estranxeiros
English for Beginners
|
ESPAÑOL PARA ESTRANXEIROS
Organización e establecemento de pautas.
Receitas na lingua materna e na segunda lingua
(español)
Explicación da actividade
Traballo na aula – busca e elaboración de
receitas.
Corrección por parte da profesora en Español.
Busca dunha fotografía para ilustrar a receita.
Elaboración dun libro de receitas
Publicación do traballo no blog
Posta en común
ENGLISH FOR BEGINNERS
Receitas típicas do Antroido.
Preparar unha introdución sobre a festa do
Antroido en Galicia.
Receitas en español e inglés
Elaboración dunha presentación
|
Pedimoslle aos alumnos e alumnas que pensasen nunha receita típica do seu país e que a escribisen na súa lingua e na lingua que están a aprender ( castelán ou inglés)
|
My Portfolio
miércoles, diciembre 09, 2015
A linguas da cociña ou a cociña das linguas
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario